Sfantul Gheorghe Maica Domnului
Interiorul bisericii
Pagina principală Biserica Direcţii Preot paroh Program religios Şcoala duminicală Sala Dacia Cărţi şi icoane English version English
Sala Dacia

Sala "Dacia"


    Activităţile cultural-artistice, istorico-comemorative dar şi serbările de Crăciun ale copiilor din parohia noastră se desfăşoară în sala cunoscută sub numele de "Sala Dacia". Această incintă a fost integral renovată între anii 1994 şi 1996, pe baza unui proiect realizat de arhitectul George Coicea din Toronto, lucrările fiind executate prin voluntariat de bunii credincioşi sub supravegherea părintelui Ioan Bunea şi a domnilor Dan Chirtu, Ioan Haba şi Petru Dalea în calitate de preşedinţi ai Consiliului Parohial. Tapetarea pereţilor, renovarea tavanului, montarea coloanelor decorative, instalarea de candelabre şi ferestre noi, renovarea întregii bucătării aferente, pardoseala cu plăci de granit dar şi montarea unei scene permanente, fac din Sala Dacia un ambient plăcut pentru întrunirile membrilor acestei parohii. Aşa cum am mai menţionat, sărbătorile dedicate Hramului Bisericii, Zilei Unirii Principatelor din 24 Ianuarie, Zilei Unirii Basarabiei cu România din 27 martie, Zilei Naţionale a României din 1 Decembrie, precum şi numeroase alte banchete, spectacole, petreceri de Revelion, organizate de Consiliul Parohial, Asociatia Dacia, Comitetul doamnelor şi Asociaţia seniorilor, în folosul Bisericii, sunt parte integrantă a vieţii în comunitatea româneasca Sfântul Gheorghe din Toronto. La acestea se adaugă încântătoarele Serbări Anuale de Crăciun susţinute de elevii şcolii duminicale.

Sala Dacia

    Programul acestor aniversări a fost îmbogăţit în ultimii 12 ani prin introducerea unor cuprinzătoare prezentări istorice însoţite de proiecţii de fotografii de arhivă din istoria românilor dar şi a parohiei noastre, pregătite cu dăruire de domnul Cristian Zamrii, dar şi de frumoasele poezii aniversare, compuse şi recitate de domnul Alexandru Tomescu. Cântece patriotice tradiţionale sunt cântate an de an de toţi participanţii la aceste aniversări în semn de recunoştinţă pentru eroii neamului românesc. Tot, în sala “Dacia” se organizează şi diferite spectacole muzicale sau teatrale, lansări de carte, expoziţii de pictură, prezentate de artişti români din Canada, S.U.A., Republica Moldova şi România.

    De asemenea, de un mare succes de-a lungul celor aproximativ 10 ani de activitate s-au bucurat şi numeroasele spectacole folclorice, de tradiţii şi dansuri populare, susţinute în sala “Dacia” de Ansamblul “Voinicii”, ce a funcţionat pe lângă parohia Sfântul Gheorghe sub coordonarea domnului Doru Deboveanu.

Sala Dacia

    În sala Dacia, dar şi în incinta Bisericii, sunt prezentate şi frumoase spectacole corale cuprinzând tradiţionalele colinde româneşti din preajma sărbătorii Crăciunului, dăruite cu multă dragoste de membrii Corului Bisericii “Sfântul Gheorghe”, cunoscut şi sub numele de Corala “Vox Dacis”.

    Sala Dacia se poate închiria în condiţii avantajoase membrilor comunităţii româneşti din Toronto pentru evenimente comunitare sau de familie: nunţi, botezuri, zile onomastice, conferinţe. Capacitatea sălii este de 200 de persoane. Pentru evenimente de petrecere cu dans se recomandă închirierea pentru cel mult 160-180 de persoane. Există două variante de închiriere. Prima variantă include doar sala cu mobilierul aferent. A doua variantă include sala decorată, meniu la alegere pregatit de un bucătar profesionist şi bar. Pentru rezervări şi detalii suplimentare vă rugăm să-l contactaţi pe Părintele Ioan Bunea la tel. 905-770-8529.

Sala Dacia

Sala Dacia

Sala Dacia

Sala Dacia

Pag76.jpg

Pag77.jpg

Pag78.jpg

Pag79.jpg

Pag80.jpg

Pag81.jpg


Pagina principală | Biserica | Direcţii | Preot paroh | Program religios | Şcoala duminicală | Sala "Dacia" | Cărţi şi icoane | English version English
©1999- Biserica Ortodoxă Română Sfântul Gheorghe - Toronto
Ultima actualizare: 15 mai 2020